Zoals iedereen weet, zijn er tijdens de corona periode strengere regels met betrekking tot buitensporten.
Naar aanleiding van de persconferentie op 14 december 2020 is er door de rijksoverheid en het NOC/NSF het volgende afgesproken:
Centrale instructie is tot nader orde verboden. Denk hierbij aan warming-up, cooling-down of oefeningen tijdens de wandeling.
De trainer/coach/begeleider mag voor instructie wel van groepje naar groepje lopen.

Hoe gaat dit in zijn werk:
Een groepje mag uit maximaal 2 personen bestaan.

Specifieke regels voor maximaal twee personen:

De groepjes van twee mogen gedurende de training niet van samenstelling wisselen. De onderlinge afstand tussen de sporters van een tweetal is tenminste 1,5 meter. De afstand tussen de verschillende tweetallen dient meer dan 1,5 meter te zijn zodat er geen sprake is van groepsvorming. Om instructie te geven aan een tweetal mag een trainer van tweetal naar tweetal, mits tenminste 1,5 afstand van ieder tweetal wordt gehouden. Groepsinstructie aan meerdere tweetallen in één keer mag niet.

Rekening houdend met deze regels, is er door de kWbn (Wandelbond) de volgende instructie opgenomen in het protocol waar wij ons als trainers aan te houden hebben.

  • Train met maximaal 12 deelnemers (6 groepjes van 2 personen) tegelijk.

Wat moeten we anders doen:
Tijdens de wandelingen van 2walk zijn we gewend om de wandeling te onderbreken voor een pauze bij een horecagelegenheid of deze op te zoeken aan het einde van de wandeling.
De horecagelegenheden zijn momenteel dicht, dus dit is niet mogelijk deze periode. Zorg ervoor dat je zelf iets te drinken (en te eten) meeneemt voor onderweg.

duo wandeling