ans rensen

Achter 2walk, zit een enthousiaste wandelaarster, Ans Rensen.

Wandelen is iets, wat ik als kind al graag deed, de natuur in en genieten van wat je om je heen ziet.
Jeugd 4-daagse hadden we toen nog, daar ontbrak ik nooit. Wandelen is altijd een onderdeel van mijn leven gebleven en komende uit de regio Nijmegen, hoorde daar op een gegeven moment ook deelname aan de Nijmeegse 4-daagse bij. Alleen, met een vriendin en later met de volgende generatie. Het is niet alleen die 4 dagen in de 3de week van Juli, maar ook alle wandeltrainingen die daaraan vooraf gaan, waardoor 4-daagse lopen zo’n bijzondere belevenis word en is.

Voor mijn werk heb ik altijd commerciële functies in het bedrijfsleven bekleed. Wandelen was dan een heerlijke uitlaatklep, waardoor ik de hectiek van door de week achter mij kon laten en in het weekend weer helemaal kon opladen.
En dan wordt er een zaadje gepland, zou ik met mijn passie voor wandelen meer kunnen doen, dan alleen vrijetijdsbesteding?
In 2012 heb ik besloten om hier meer mee te gaan doen en ben diverse opleidingen tot wandelsporttrainer gaan volgen. In 2013 heb ik mij opleiding als allround wandelsporttrainer afgerond op het Sportcentrum Papendal en ben sinds die tijd werkzaam als zelfstandig wandeltrainer en coach.
In de afgelopen jaren heb ik ruime ervaring opgedaan als wandeltrainer en begeleider van wandelingen, wandelweekenden en vakanties in het binnen en buitenland.
Als wandeltrainer beschik ik over een geldig EHBO diploma met o.a. specialisatie in wandel en sportletsel.

Als trainer en coach word ik blij, als ik deelnemers mee kan nemen en laten genieten wat buitensporten met ze kan doen, dat ze grensverleggend bezig kunnen zijn en er achter komen dat er vaak meer mogelijk is dan ze zelf dachten in zich te hebben. Dat sporten en genieten samen hand in hand kunnen gaan.